Bibloteka

Biblioteka e qytetit ka sherbyer si vater e kultures. U hap ne fillim te vitit 1960, ne nje kend te vogel ne shtepine e pionierit.

Rreth viteve 80 u zhvendos ne qender te qytetit ku ka funksionuar me te gjitha repartet e veta si biblioteke.

Ne vitin 1998 u vendos ne hollin e Pallatit te Kultures (kati i pare).

Biblioteka “Agim Spahiu” ka nje fond me rreth 11,000 tituj ne sektorin e femijeve, si dhe 30,000 tituj ne sektorin e te rriturve. Kjo biblioteke permban ne fondin e saj rreth 60,000 ekzemplare.

Ne kete biblioteke funksionon salla e leximit e cila eshte e hapur per lexuesit e saj.

                         

Shpërndaj