Situata në rrethin e Kukësit gjatë 24 orëve të fundit

Situata në rrethin e Kukësit gjatë 24 orëve të fundit paraqitet si më poshtë:

  • Reshjet e shiut vijojnë të jenë prezente, ku mbrëmë  vonë pati dhe reshje bore me dendësi të vogël.
  • Zonat të evidentura si problematike, ku rrezikohen banesa, biznese apo toka bujqësore  ( toka te permbytura nuk ka). Me përjashtim te fshatit Tushaj, fshatit Pistë lagjia Zmakaj, ku ekipi i emergjencave ka verifikuar rrëshqitje të terrenit në Tushaj, por pa probleme për njerëzit  dhe banesat.
  • Është ndërhyrë në rregullimin e Urës të fshatit Mgullë, e cila si pasojë  e reshjeve të mëdha qe demtuar, po sot me ndërhyrjen e stafit të bashkisë ajo është fuksionale për gjithë banorët e zonës.

Gjendja në akset rrugore si rezultat i rënies gjatë gjithë ditës të shiut dhe borës është si vijon:

  • Janë pastruar gurët dhe dherat nëpër çdo njësi, ku njerëzit  dhe fadromat kanë punuar pa pushim, duke i mbajtur të gjitha në gadishmëri të plotë.
  • Është pastruar dhe hapur rruga në Njësinë Shishtavec, fshati Novosej dhe Shishtavec, pasi gjatë natës ka pasur rrëshqtije të gurëve.
  • Në Shtiqen rrugët janë të hapura e ndërsa është pastruar dhe kansli varies afër aeroportit.
  • Në Njësinë Topojan-Xhaferraj ka patur rreshiqtje dherash, të cilat janë pastruar dhe u është hedhur kripë në të gjitha akset e njësive.
  • Në Njësinë Administrative Cajë ka patur rënie gurësh në rrugë, ku firma private ka marr masa e menjëhershme për ta pastruar.
  • Në fshatin Cernaleve është bllokuar rruga si rezultat i rënies së gurëve, ku ndërkohë po vijon puna për zgjidhjen e problemit.
  •  Fadromat po punojnë në të gjitha drejtimet, duke mbajtur në gadishmeri të plotë të gjitha akset rrugore, në bashkëpunim me punonjësit e njësive administrative.

Strukturat dhe mjetet e angazhura vijojnë të jenë në terren e në gadishmëri për monitorimin e situatës në gjithë rrethin e Kukësit.

Shpërndaj